Drømmeølløver’n #6

Drømmeølløver’n #6: Frode Nybakken

Det at tidligere legender innenfor fotballen har satt opp sine drømmelag bestående av medspillere, har de siste årene vært et velkjent fenomen i diverse sportsmedier. Vi i Ringebu-Fåvang Fotballklubb vil ikke være noe dårligere, og et par ildsjeler har i vår reist rundt for å intervjue klubbens egne legender. Hver og en av dem har satt opp sitt drømmelag bestående av spillere de spilte sammen med i sin epoke i klubben.

1994 var året da du og Sissel Kyrkjebø kunne se ilden lyse i OL-byen Lillehammer, Norge sa niks
til EU, CD-spilleren på vorsspielet ditt gikk varm med hiten «Cotton Eye Joe», og Egil «Drillo» Olsen var sikker på at hans Norge kunne vinne Fotball-VM denne sommeren. Dette var også året da unge Frode Nybakken gjorde sitt inntog på seniorlaget til RFFK. Kjent for sinhardtarbeidende spillestil, målteft og løpskapasitet var han en viktig spiller på seniorlaget helt fram til 2007. Kamper mot Lillestrøm og Ham-Kam foran fullsatte tribuner på Fåvang Stadion, kniving i toppen av 3. divisjon, og det å stilne 1000 tilskuere borte på Kvam Idrettspark er noe av det Frode kan fortelle oss om fra tiden i moderklubben. Her er hans 11 utvalgte!

Frode sin drømmeellever:

Keeper: Kay Steine
– Under tvil, he-he. Neida, Kay var veldig god når han var i slag. Ei utrolig viktig brikke for oss når vi var på vårt beste på midten av årtusenet. Arrogant var han også.

Høyreback. Stein Helge Hagen/ Bjørn Roar Hagen
– Det her var jo et brødrepar med helt vidt forskjellige kvaliteter. Stein Helge var en liten briljant teknikker. Bjørn Roar var et skikkelig råskinn. Se for deg kombinasjonen av de to her da. Det hadde vært spiller det!

Midtstopper: Andre Stenumgård
– Han var så veldig god de få gangene han var i form! En spiller du oftest ser på sykestua. Andre var veldig god og kunne uten tvil spilt på et høyere nivå hvis han hadde trent litt hyppigere.

Midtstopper: Per Einar Moheim
– En stødig og rolig midtstopper. En bauta for oss rett og slett. Han var med oss i mange sesonger. Møtte alltid på treninger og kamper, selv om han ikke bodde i nærheten av Ringebu/Fåvang. Dedikert til laget.

Venstre back: Trond Steine
– Beklager til Trond, men han må nesten ta til takke med plass på venstrebacken på dette laget her. Selv om han ikke var så stor fan av å spille der. Hva kan jeg si om Trond. For det første så var han rett og slett ekstremt god. En spiller som var solid på alt. Han er nok også den jeg har spilt mest fotball med oppgjennom årene.

Defensiv midtbane: Olav Monshaugen
– Husker han som en veldig god spiller i 1. divisjon. Han var teknisk god og et overblikk det var klasse over.

Høyre indreløper: Terje Voldsrud
– Terje var uten tvil en de jeg virkelig så opp til da jeg var yngre. Han hadde en voldsom arbeidsinnsats og tæl.

Venstre indreløper: Kim Finsrud
– Han var en liten teknikker med en knallgod høyrefot. Han er nok også den som hadde mest målgivende pasninger til meg opp gjennom årene, så det er jo et stort pluss!

Offensiv midtbane: Frode Nybakken
– Det her er jo uten tvil et lag jeg har lyst til å spille på sjøl også! Jeg starta karriera mi på midtbanen, så da setter jeg meg opp her. Vil ikke si så mye om meg sjøl egentlig, men hadde god kondisjon, god på huggu og scora mye mål.

Spiss: Thor Lindberg
– Thor var rolig og solid. Når jeg så på han når jeg var yngre, så husker jeg at han scora vanvittig mye mål som spiss. Når jeg spilte med han så spilte han midtstopper, og var meget god der også. Han kunne utrolig mye fotball altså.

Spiss: Leif Hagen
– Det jeg husker Leif best for var at han var så overlegent god når han først var god. Han hadde voldsom fart og målteft. Og han trente jo nesten ikke engang. Hadde han gjort det, samtidig hatt lysten, så kunne Leif spilt på et veldig høyt nivå.

Frode følte han hadde spilt med så mange gode fotballspillere oppigjennom årene, at han presenterte en benk også!

Benk:
Ole Magnar Ormset
– Veldig solid keeper fra Tretten.

Torger Haug
– En som scora på det umulige, men bomma på 100%-sjansene.

Tormod Haug
– Rask og teknisk god spiller.

Andreas Stø
– Hardtarbeidene midtbanespiller som var viktig for oss flere sesonger.

Helge Andrè Jøndal
– Han var selvsagt god nok for dette laget, men syns ikke jeg spilte nok med han til å sette han opp. Liten og rask teknikker som spilte mest midtbane for oss.

Trener: Bjarne Amundsen
– Bjarne var en stor helt når jeg var yngre. Det var veldig artig å få han som trener når jeg kom opp på A-laget. Han hadde et enormt engasjement og veldig mye kunnskap.

Verste lag og spiller du møtte?
– Lom borte og lange innkast var tøffe å møte. Samtidig så var de desto artigere å slå. De hadde også Frode Aurmo ei stund, som hadde erfaring fra spill i Tippeligaen med Ham-Kam. Han var veldig god. Husker godt oppgjørene mot Kvam også, men de slo vi jo alltid. Med 1. mai kampene oppi der med 1000 tilskuere på tribuna, det var litt av noen oppgjør altså.

Dette var siste mann ut i vår spalte “Drømmeølløver’n” for denne gang, og vi håper at dere har satt pris på disse innslagene. Det har ihvertfall vært veldig artig for oss å jobbe med dette, og mange gode historier har blitt servert! Vi håper på å komme tilbake med noe lignende senere, hvis interessen fra våre følgere skulle være der!
– Eirik og Morten