Drømmeølløver’n #4

Drømmeølløver’n #4: Stein Helge Hagen

Det at tidligere legender innenfor fotballen har satt opp sine drømmelag bestående av medspillere, har de siste årene vært et velkjent fenomen i diverse sportsmedier. Vi i Ringebu-Fåvang Fotballklubb vil ikke være noe dårligere, og et par ildsjeler har den siste tiden reist rundt for å intervjue klubbens egne legender. Hver og en av dem har satt opp sitt drømmelag bestående av spillere de spilte sammen med i sin epoke i klubben. 

Stein Helge Hagen er en kjent aktør for fotballen i Ringebu-Fåvang og var i sin tid en drivkraft på midtbanen til Fåvang i en mannsalder fra 1985-1999. Kretsmester tittelen fra 1993 har blitt stående igjen som ett av mange høydepunkter. I tillegg så var han en toneangivende spiller på A-laget til Vinstra i 1997/98 som var kun noen små poeng unna opprykk til 2. divisjon! Han har også vært trener for unge og lovende jentelag fra klubben de siste 10 årene, og var så sent som i høst kun målforskjell unna fra å bli seriemester med sitt jenter 14 lag!

Stein Helge har nå tatt oss med tilbake til «the good old days», og satt opp sitt drømmelag bestående av medspillere fra sine mange år på Fåvang-gresset!

Stein Helges drømmeellever (4-3-3): 

Keeper: Lasse Røen
– Jeg husker godt Ole Magnar Ormset også, men jeg setter Lasse i mål.
Han var den typiske ledertypen. Stor og sterk, og opptrådte alltid uredd. Summen av dette var at han fikk en utrolig stor respekt i feltet som vi dro stor nytte av.

Høyreback: Erland Sandvik
– Træsling som spilte hos oss på Fåvang noen år. Han spilte vel egentlig midtbane, men jeg får nesten sette han på høyrebacken på det laget her så jeg får han med. Erland hadde en veldig bra fotballforståelse og teknikk.

Midtstopper: Per Einar Moheim
– Per Einar husker jeg som en veldig rask stopper. Han var først og fremst veldig dyktig når det kom til å plassere seg, og han var helt umulig å komme forbi baki der.

Midtstopper: Ståle Hansen
– Han spilte i utgangspunktet på venstrebacken, men han kunne spille i midten også så da får han plassen der. Ståle var det man kaller en skikkelig duellspiller. Jeg kan nesten ikke huske å ha sett han tape en eneste duell utpå der. Han hadde en veldig bra venstrefot og i tillegg et godt overblikk.

Venstreback: Gudmund Bakken
– Jeg kunne jo ikke komme utenom Gudmund. Det jeg husker best var foten hans og den voldsomme farta han fikk opp. Gudmund spilte jo også på et høyere nivå og hadde noen sesonger i Molde blant annet. Så det sier jo sitt om hvorfor han må med.

Indreløper: Olav Monshaugen
– Olav var den mest finslepne teknikeren jeg har spilt med tror jeg. Han hadde egentlig en helt overlegen teknikk, og var av den typen som bare kunne dra av 3-4 mann når han følte for det. Han hadde et voldsomt overblikk også. Hadde gleden av å spille sammen med han på midtbanen både på Fåvang og på Vinstra.

Sentral midtbane: Terje Voldsrud
– Han her er vel selvskreven. En skikkelig terrier som det var helt umulig å spille mot. Terje kunne løpe opp alt og alle, og var nesten i en egen klasse kondisjonsmessig. Han hadde også et voldsomt rykk jeg ikke har sett maken til hverken før eller etter. Han kunne komme på løp ifra sin midtbaneposisjon og motta ballen, og da hadde han 3-4 meter han var alene på med en gang. Terje var voldsom altså.

Indreløper: Stein Helge Hagen
– Jeg har jo lyst til å sette inn meg sjøl på dette laget også! He-he. Vil ikke si så mye om det valget, men jeg hadde arbeidskapasitet, bra overblikk og grei teknikk. I tillegg så var det denne midtbanetrioen vi spilte med på Vinstra på slutten av 90-tallet når vi var nære å rykke opp til 2. divisjon. Vi 3 utfylte hverandre veldig bra på midten der.

Høyreving: Tore Kvernflaten
– Tore var først og fremst superrask. Jeg husker han også som veldig, veldig målfarlig. Han scora utrolig mye mål altså. Venstrefoten hans var veldig bra også. Dessverre for oss så gikk han til Faaberg eller Lillehammer om jeg ikke husker helt feil.

Midtspiss: Thor Lindberg
– Stødigheta sjøl. Jeg tror faktisk ikke jeg har sett Thor tape en hodeduell en eneste gang. Der var han enorm. Han hadde også en egen evne til å kunne få til en avslutning fra alle mulige posisjoner, og den gikk jo i mål uansett. Når jeg kom opp på seniornivå, så husker jeg han som veldig rutinert både på og utenfor banen. Han er et klart valg på spissplassen. Han ble jo også toppscoreren i divisjonen våres et par ganger, så det var jo bare en bekreftelse på kvalitetene hans.

Venstreving: Leif Hagen
– Leif var nok kanskje det største talentet jeg noen gang så. Han hadde en helt vanvittig fart og var veldig god teknisk. Han kunne avslutte og skyte like hardt og godt med begge beina. Når det kom til ferdigheter så hadde han alt og kunne uten tvil kommet veldig langt.

Trener: Bjarne Amundsen
– Jeg spilte jo under flere trenere også, men det er vanskelig å komme utenom Bjarne her altså. Han var jo en frontfigur for fotballen i Fåvang i mange år. Det jeg husker med Bjarne var at han alltid hadde en plan og var veldig flink når det kom til å motivere oss spillerne. Han ga alltid alt, og det fantes ingen mellomting. Når du var på trening hos han så var det 120% uansett for å si det sånn.

Verste lag og spiller du/dere møtte?
– Jeg husker vi sleit noe fryktelig mot laget til Sel de gangene vi møtte dem. De hadde også Arnfinn Moen på den tida, og han var jo helt jævlig å spille mot.
Jeg husker jeg spilte mot Håvard Flo med kretslaget også. Han var fryktelig hard å møte i dueller, og du så hvem han var i slekt med for å si det sånn. Ellers så møtte vi Grue fra Hedemarken med A-laget til Fåvang på midten av 80-tallet. Der spilte vi mot blant annet en ung Ståle Solbakken med litt fyldigere manke enn det han har nå, og man skjønte med en gang at han var spesiell.

Vi takker Stein Helge for at han stilte opp og bidro til spalten. Vi ønsker han og hans jentelag lykke til i kommende sesong!

– Eirik og Morten