Drømmeølløver’n #5

Drømmeølløver’n #5: Kim Finsrud

Det at tidligere legender innenfor fotballen har satt opp sine drømmelag bestående av medspillere, har de siste årene vært et velkjent fenomen i diverse sportsmedier. Vi i Ringebu-Fåvang Fotballklubb vil ikke være noe dårligere, og et par ildsjeler har den siste tiden reist rundt for å intervjue klubbens egne legender. Hver og en av dem har satt opp sitt drømmelag bestående av spillere de spilte sammen med i sin epoke i klubben.

Neste mann ut i spalten “Drømmeølløver’n” er den lysluggede teknikkeren fra Ringebu, som så det ingen andre spillere så på bana, og skjøt der ingen andre vurderte å skyte. Han debuterte for RFFK, ifølge han sjøl, “på midten tå 90-talet æn gong” og er fortsatt ikke helt sikker på om han har lagt skoene på hylla. Hans gode overblikk ble med årene ikke tilfeldig kronet med yrkestittelen Vision Theraphist, og i mellom slagene på Brillehjørnet er unge lovende Finsrud fortsatt å finne høyt oppe på resultatlister i konkurranser der O2-snapping står i fokus. Nå har han plukka ut sine elleve utvalgte fra sin tid i RFFK!

Kim ble kåret til “poengkonge” av trenerteamet i 2004, og mottar her gratulasjon av trener Kjetil Ringlund.

Kim sin drømmeellever (4-3-3): 

Keeper: Kay Steine
– Kay er en jeg har spilt med siden vi var guttunger. Han hadde ei kjemperekkevidde og var knallgod på streken. Etterhvert så fikk han også trent på seg noen flere kg i kroppsvekt, noe som medførte at han ble enda bedre i feltet også.

Høyreback: Håkon Tangen
– Han var verdens beste på pasningsfinta. Du va forberedt på at den kom, men gikk fem på uansett. Vegard Smestadmoen og Jon Arne Rudihagen var også aktuelle her, det skal sies!

Midstopper: Børre Finsrud
– Må vel nesten ha med Børre også da, så setter han opp på stopperplassen. Han var egentlig en veldig undervurdert type. Han var en sånn spiller som du aldri ble kvitt. Du kunne ta ei finte, gå forbi og tro at han var parkert. Men så var han på deg med en gang etterpå. Fikk alltid ei tå på alt.

Midtstopper: Terje Levinsen
– Han er nok kanskje den klokeste spilleren jeg har spilt sammen med. Veldig god til å prate utpå bana, noe som ikke var hverdagskost hos oss egentlig. Dette gjorde han også til en naturlig kapteinstype. Han var ikke hos oss så lenge, men gjorde mildt sagt inntrykk. Setter han også som lagets kaptein!

Venstreback: Bjørn Nordsveen
– Bjørn var bare så bunnsolid. Hadde en veldig bra venstrefot. Var en veldig rolig og fin type å ha i laget på den tida. Som sagt, han var rett og slett en solid spiller.

Høyre indreløper: Kim Finsrud
– Det er vel lov å ha med seg sjøl eller? Da setter jeg meg sjøl opp her jeg altså. Det jeg kan si om meg sjøl er at jeg var teknisk, målfarlig og produserte mye for oss foran mål.

Sentral midtbane: Trond Steine
– Trond var veldig bra teknisk. Han var ballfordeleren utpå der, og var veldig flink til å balansere rytmen i laget. Jeg og han hadde også en veldig god relasjon utpå bana, vi spilte jo sammen siden ungdomsskolen og var bestekamerater i oppveksten. Det at han holder det gående i Follebu enda er uten tvil veldig imponerende.

Venstre indreløper: Helge Andrè Jøndal
– Helge Andrè var ekstremt teknisk, løpssterk og kjapp med ball. Han var en sånn spiller som kunne løpe 90 minutter til etter at vi var ferdig spilt. Husker han hadde ei veldig bra utvikling, men det hadde vi egentlig alle. Vi var en gjeng som utvikla oss sammen når vi begynte å klatre oppover divisjonene.

Høyre ving: Torger Haug
– Her kunne jeg satt opp Alexander Klomstad også. Men han er jo frønning, så da tror jeg vi dropper det! Når Torger holdt seg skadefri over lengre perioder for oss, da var han virkelig god altså. Veldig sterk fysisk først og fremst.

Spiss: Frode Nybakken
– Frode mangla vel egentlig bare fart! Skikkelig måljeger, god i boksen, hadde fysikk og en enormt bra løpskapasitet.

Venstre ving: Tormod Haug
– Da får det bli brødrene Haug på hver sin kant. Tormod kunne jo spilt back også, men setter han på vingen. Da får vi benyttet innleggsfoten hans. Den venstrefoten til Tormod var ekstremt bra. Imponerende at han holder på enda.

Verste lag og spiller du møtte?
– Gaupen hadde ihvertfall den verste bortebana. Den var jo så lang, og helt jævlig å spille på. Ellers husker jeg at oppgjørene borte mot Trysil var tøffe. De var vanskelig å møte, og vi tok vel nesten aldri poeng. Lom var også jævlige på bortebane. Men det var i tillegg ekstra artig å slå dem. Verste motspiller derimot. Den var verre. Skriv Peter Vaagan Moen du. Han møtte jeg når han spilte på Ham-Kam som 16/17 åring. Han var vanvittig god.

Trener: Bjarne Amundsen
– Det stod mellom Kjetil Ringlund og Bjarne Amundsen. Egentlig veldig forskjellige som trenere, men begge var veldig bra. Så det var vanskelig å velge. Men jeg må nok gå knepent for Bjarne. Han fikk nok ut det lille ekstra, og vi utvikla oss veldig under han. Det var også han som tok meg opp på A-laget.

Vi takker Kim for hans bidrag, og bare nevner i slengen at det er nydelige spilleforhold på Fåvang om dagen.